De is heeft een avond (zes uur) meegedraaid met de Dierenambulance De ronde Venen-Amstelland en ervaren wat zij zegt eigenlijk wel aal te weten. Namelijk het “harde en vaak emotionele werk” dat de vrijwilligers van de ambulance ervaren.

Overigens heeft raadslid Jacqueline Höcker (foto), die dus meereed, van de coalitiepartij Goed voor Amstelveen (GVA) dierenwelzijn als een van de punten ingebracht in het coalitie akkoord.

Eigen ogen

“Ik wilde met eigen ogen zien hoe de goed de georganiseerde Dierenambulance werkt en ik was zeer verrast door de betrokkenheid, kennis en inzet”, zegt ze. “In deze tijd van vakanties en de gevolgen van de coronapandemie ben ik geschrokken van het aantal meldingen die waren binnen gekomen.”

De ambulance werd te hulp geroepen bij een gans die uit de lucht viel, egels, haasjes,  vogels die tegen ramen vlogen, of gebeten waren door huisdieren, eenden met botulisme maar ook mensen die om redenen afstand moesten nemen van hun huisdier.

Corona

Tijdens de corona-periode namen veel mensen een huisdier en nu men weer meer buitenshuis werkt, worden die dieren weer teruggebracht, ondervond Höcker.

De gemeente geeft jaarlijks een subsidie aan de Dierenambulance, die draait op vrijwilligers, wat ook betekent dat de organisatie afhankelijk is van de goodwill van de mensen.

Dode eenden

De Stichting dierenambulance de Ronde Venen-Amstelland heeft afgelopen weken tientallen dode eenden opgehaald en met de dierenarts vogels moeten laten inslapen.

Goed voor Amstelveen vindt de communicatie van gemeente en Waternet niet consistent en traag. Verantwoordelijkheden worden volgens de partij afgeschoven.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.