Volgende week, van maandag 5 tot en met dinsdag 13 september, is de Buitenveldertbaan van Schiphol dicht wegens onderhoudswerkzaamheden. In deze periode kan de Schiphol-Oostbaan meer worden ingezet als landingsbaan. Dat gebeurt als er een harde (zuid)westenwind is of buien de nadering naar de Polderbaan en de Zwanenburgbaan belemmeren. Door het onderhoud aan de Buitenveldertbaan worden ook de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan meer gebruikt.

Het vliegverkeer zal bij normale weersomstandigheden voornamelijk gebruik blijven maken van de Polderbaan en Kaagbaan. Meestal wordt de Buitenveldertbaan in piekmomenten ingezet als tweede start- of landingsbaan of wanneer de omstandigheden (zoals het weer, aanbod en beschikbaarheid van andere banen) daarom vragen.

Werkzaamheden

Aan start- en landingsbanen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Buitenveldertbaan herstellende werkzaamheden aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt, doorgespoeld en waar nodig gerepareerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.

Bewoners met vragen 

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. BAS geeft op hun website uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Dit geeft omwonenden inzicht in de ontwikkeling van het vliegverkeer. Omwonenden van Schiphol hebben met de nieuwe app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.