AmstellandKunst organiseert in samenwerking met het Cobra Museum een feestelijk evenement in de buitenlucht op het Stadsplein en in het Oude Dorp op zaterdag 10 en zondag 11 september.
Kunstenaars gaan zaterdag in de buitenlucht een nieuw kunstwerk maken. Kennelijk hebben zij daar minder dan een dag voor nodig. Hun kunstwerken variëren van tekeningen tot schilderijen en van collages tot 3-dimensionaal werk.

Scheppingsproces

Tijdens dit scheppingsproces kunnen inwoners van Amstelveen (en daarbuiten) de artistieke vorderingen real time volgen. De dag erna worden de aldus gemaakte werken geëxposeerd in het Cobra Museum. Zowel tijdens de creatie als gedurende de expositie is er gelegenheid om een in dit weekend gemaakte nieuwe kunstwerk te kopen. ‘Amstelveen En Plein Air’ vindt dus plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september, tussen 10.00 en 17.00 uur.

Buitenlucht
Op de zaterdag kiezen de kunstenaars een plek in de buitenlucht binnen een aangegeven gebied en gaan zij aan de slag om binnen één dag hun kunstwerk te creëren. Mocht het weer tegenzitten, dan zijn er voorzieningen getroffen om overdekt te kunnen werken.

Op zondag worden de gemaakte werken dus geëxposeerd in het Cobra Museum. De verkoop-expositie is gratis te bezoeken en er is gelegenheid om werk van de kunstenaars aan te schaffen. Het Cobra Museum is geopend van 10 tot 17 uur op het Sandbergplein 1. Meer informatie op de website www.amstellandkunst.nl

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.