Bibliotheek Amstelland Stadsplein houdt vrijdag 9 september (14.30 tot 16.30 uur) een gratis inloopspreekuur over uitvaart en nalatenschap. Voor veel mensen is het een onbekend terrein waar bovendien veel misvattingen en misverstanden over bestaan.

Tijdens dit spreekuur geven nalatenschapscoach Nicole Buskermolen en uitvaartverzorger Saskia Driezen antwoord op vragen als wat een uitvaart kost, wie daarvoor verantwoordelijk is, wat wettelijk gezien kan en mag wel en mag, of men zelf een uitvaartverzorger kan kiezen en hoe eventuele verzekeringen zijn geregeld.

Administratie

Maar ook hoe het zit met het regelen van administratieve zaken, de aangifte erfbelasting en de verdeling van de erfenis. Voor wie het ook geen dagelijkse bezigheid is en zoekers naar een weg in de wirwar van regels en uitzonderingen kan tijdens het gratis inloopspreekuur zijn licht opsteken.

Voor actuele informatie kan men kijken op de website van de bibliotheek: www.debibliotheekamstelland.nl

Foto: links Saskia Driezen, rechts Nicole Buskermolen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.