Donderdag 1 september opent Cinema Amstelveen weer haar deuren met negen verschillende titels van Lady Di, André Rieu tot Maarten van Roozendaal en Soof 3.

Het filmseizoen start met de première van de documentaire over Lady Di, the People’s Princess.

Rieu

Verder staat een compilatie van alle shows op het Vrijthof van André Rieu deze zomer twee maal op de agenda: Zaterdag 3 september 19.00 uur en zondag 4 september om 16.00 uur.

Dinsdag 6 september (19.30 uur) draait éénmalig de documentaire ‘Ik ben de man die naast mij staat’ over Maarten van Roozendaal in de Filmzaal. Na afloop is een Q&A gepland in de zaal.

Soef

Woensdag 7 september kunnen alle vriendinnen, zussen & moeders en collega’s (v) weer afspreken bij een Ladies Morning (10.00 uur) of Ladies Night (18.45 & 21.15 uur) bij de langverwachte film Soof 3.

Op de filmagenda staan ook nog de volgende titels uit Frankrijk, Spanje en Italië: Mes Frerès, et moi, Alcarràs en Spupereroi.

De film Mes Frerès gaat over de 14-jarige Nour. Hij woont in een volksbuurt in het zuiden van Frankrijk en staat op het punt een zomer door te brengen vol plagerijen van zijn oudere broers, de zorg voor zijn zieke moeder en een taakstraf schilderwerk. Terwijl hij bezig is met schilderen in een schoolgebouw ontmoet hij Sarah, een operazangeres die daar een zomercursus geeft.

Alcarràs

Alcarràs os het verhaal van de Solé familie. Zo lang die zich kan  herinneren, besteedt zij de zomer aan het oogsten van perziken op hun boomgaard in Alcarràs. Dit jaar kan echter de laatste keer zijn, als blijkt dat de eigenaar overweegt het land te verkopen. Er liggen plannen op tafel om de perzikbomen te kappen en zonnepanelen te plaatsen. Een breuk binnen de hechte familie is het gevolg, die hierdoor het risico loopt meer dan alleen hun huis te verliezen.

Supereroi

Je hebt superkrachten nodig om van elkaar te houden. Supereroi vertelt de liefdesgeschiedenis van de tegenpolen Anna en Marco. Zij is een impulsieve cartoonist, hij is een natuurkundeprofessor die ervan overtuigd is dat alles een verklaring heeft. In hun relatie wisselen tederheid en gevechten, leugens en affectie en geheimen en bedrog elkaar af.

De jeugd kan naar Minions, Hoe Gru superschurk werd of de Allergrootste Slijmfilm.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.