Omdat maandag (29 augustus) de scholen beginnen en weer duizenden scholieren van en naar school fietsen, heeft de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) veilige routes bedacht. De gemeente had de organisatie daartoe uitgenodigd en wil graag weten welke problemen er zijn op schoolroutes. Tot het melden van die laatste roept zij ook ouders en scholieren op.

Verkeerswethouder Herbert Raat is van plan om elke maand een keer me te fietsen op een schoolroute om daar te zien hoe veilig die is voor kinderen op de openbare weg.

Afgevaardigde

Veel kinderen gebruiken voorn het eerst dit schooljaar de fiets, zegt hij. “Zij moeten de route naar school veilig kunnen afleggen. Daarom roep ik ouders en scholieren die onderweg ergens tegenaan lopen op om dit bij ons te melden. Samen met een afgevaardigde van VVN fiets ik dan graag een keer me om te zien waar het eventueel beter kan.” Wie de wethouder persoonlijk van de problemen op de hoogte wil stellen, kan een mail sturen naar h.raat@amstelveen.nl

Vvn

Ben Westendorp, voorzitter van VVN Amstelveen-Amstelland en burgerlid voor Actief voor Amstelveen, zegt blij te zijn met deze extra aandacht voor de verkeersveiligheid van kinderen. “Verkeersveiligheid nog beter maken, begint met de kinderen. Hun veiligheid in het verkeer is de beste motivatie om met elkaar de schouders eronder te zetten.” De gemeente doet me met de landelijke campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ om weggebruikers, met name automobilisten, erop te wijzen dat de zomervakantie voorbij is en dat scholen weer zijn begonnen. De gemeente gebruikt hiervoor onder meer spandoeken met de tekst ban de campagne in de openbare ruimte, om automobilisten bewust te maken dat de basis weerscholen starten en dat er met gepaste snelheid rondom onze scholen wordt gereden.

Foto: Raat (links) met voorzitter VNV Ben Westendorp

3 COMMENTS

  1. Tjeempie, die Ben timmert ook aardig aan de weg. Je ziet hem overal de laatste paar jaar! Becker mag wel oppassen,😂 want hij spreekt ABN, houdt niet van drankjes , ( frisdrank of zo!) enz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.