Een petitie uit de buurt, waarin baggeren werd voorgesteld, heeft drie maanden geleden niet geholpen, omdat Waternet pas eind augustus daaraan kan voldoen. Dat zegt de lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (GVA). Die meldt ook door haar coalitiecontacten vroeg op de hoogte te zijn gebracht van de tientallen dode eenden die in het water dreven als gevolg van botulisme.

De fractie (twee leden) in de gemeenteraad laat opnieuw weten ‘volwaardig coalitiepartner’ te zijn, al leverde die geen wethouders, en meegeschreven te hebben aan het coalitieakkoord.

Boot

Daarin zegt zij vooral, zoals andere fracties al eerder, verbetering te willen zien in de waterkwaliteit van sloten en vijvers in Amstelveen. Haar inspanningen konden tot nu toe overigens niet voorkomen dat botulisme werd gesignaleerd aan de Bertha van Suttnerlaan en de Poel slachtoffer werd van blauwalgen. Volgens GVA moest de Dierenambulance een boot uit Rotterdam laten komen om de kadavers op te ruimen. “De brandweer ging onverrichter zaken weer terug omdat men niet wist welke variant van botulisme het was”, meldt de fractie. “Variant C kan ook gevaarlijk voor mensen zijn.” Bovendien zwemmen volgens de partij in het door botulisme besmette water ook regelmatig honden. Die kunnen er heel ziek van worden, zegt GVA. De fractie zegt overigens ‘blij’ te zijn met gemaakte afspraken binnen de coalitie om de waterkwaliteit te verbeteren.

1 REACTIE

  1. Als GvA weer eens laat weten dat ze een volwaardige coalitiepartner zijn, begin ik juist het omgekeerde te denken. Ook het feit dat ze door coalitiegenoten op de hoogte zijn gebracht van dit punt, zet mij aan het denken, maar afijn ze hebben nu iets waar ze vragen over kunnen stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.