Terwijl elders in het land, mede door de prijsstijgingen, steeds meer mensen naar de Voedselbank kwamen, is het aantal bezoekers daarvan in Amstelveen het laatste halfjaar gedaald. Ongeveer honderd gezinnen komen hier wekelijks een voedselpakket halen. Nico Sjerps wordt de nieuwe voorzitter van de stichting. Hij volgt Willem Loonen op, die begin dit jaar om gezondheidsredenen afhaakte, na de functie een jaar te hebben bekleed.

Het distributiecentrum van Voedselbank Nederland in Amsterdam verschaft aan Amstelveen t.o.v. een jaar geleden steeds minder. “Dat begint wel wat terug te lopen”, meldt het bestuur van de lokale Voedselbank.

Voorzitter

“Gelukkig hebben we de financiële middelen om iedere week groente en fruit bij te kopen.” Ook plaatselijke ondernemingen laten zich niet onbetuigd.

Op zaterdag 3 september is er weer een inzamelingsactie bij enkele AH vestigingen ( Groenhof en Stadshart). Zo’n actie komt er op neer dat klanten bepaalde producten extra kopen en die na de kassa afgeven. De Voedselbank hoopt daarmee de voorraad houdbare producten weer aan te kunnen vullen.

De nieuwe voorzitter Nico Sjerps had diverse maatschappelijke functies en werkte op het gebied van sociale psychiatrie, integraal management, training, management- en loopbaancoaching. Als vrijwilliger oefende hij ook diverse bestuursfuncties uit. “Graag levert hij een bijdrage aan de ontwikkeling van mensen en de omgeving waar zij me te maken hebben”, zegt het stichtingsbestuur. “In de vergadering van het bestuur van de Voedselbank op 6 september zullen we het toetreden tot het bestuur en het voorzitterschap formaliseren.”

Huisvesting

Nu het pand aan Voerman nodig is voor de opvang van vluchtelingen is en het aanbod daarvan door de gemeente aan de Voedselbank ingetrokken. Daar staat tegenover dat meen een jaar langer dan eerst gepland, tot eind 2023, het huidige gebouw aan de Landtong mag blijven gebruiken. De omgeving daarvan, waar thans scholen zijn gevestigd, wordt her-ontwikkeld. Er komen onder meer één schoolgebouw (voor diverse scholen) en woningen. De Voedselbank is thans gehuisvest, samen met onder meer studenten, in het gebouw van het voormalige zorgcomplex Olmenhof. De bedoeling leek te zijn dat de Voedselbank het gebouw aan de Sportlaan van AmstelveenSport kreeg, maar dat hangt samen met uitbreiding van zwembad De Meerkamp, dat uitbreidt met een extra bad. AmstelveenSport verhuist op zijn vroegst in 2024. “De gemeente heeft ons gevraagd ook zelf op zoek te gaan naar ruimte”, meldt het bestuur. Er wordt daarom naar circa 500 vierkante meter gezocht.

1 COMMENT

  1. Hoe zou een vrijwilligersorganisatie als de voedselbank zelf op zoek kunnen gaan naar een lokatie? Dit is wel een erg makkelijk afschuiven. De vrijwilligers daar hebben speciaal gekozen om dat soort vrijwilligerswerk te doen, distributie van voedsel aan mensen die dat nodig hebben en niet iets anders.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.