Jonathan C (28), is vorige week door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor de moord op Rachid Kotar (39) bij Health City aan Esplanade. Zwaar woog dat de moord was gepleegd in het bijzijn van de 5-jarige zoontje van het schachtoffer, die overigens een bekende  de was van de politie.

Eerder was door het OM dertig jaar tegen hem geëist. Tegen twee andere mannen die bij het schietincident waren betrokken, respectievelijk 22 rop 25 jaar oud, werden vrijgesproken, wegens niet overtuigend bewijs van die betrokkenheid. Het OM had eerder wel 22 en 30 jaar en geëist.

Uitgebrand

Kotar werd op 12 december 2019 doodgeschoten, toen hij zij zoontje naar zwemles bracht. Tijdens het instappen van diens zoontje op de achterbank werd hij van achteren door twee mannen beschoten met een vuurwapen. In een gereed staand busje zijn de daders daarna gevlucht. Daarin werd ook waarschijnlijk eerder op de dag bekeken hoe men het op Esplanade zou doen. Een kwartier na het incident is de bus uitgebrand gevonden in Amsterdam. Volgens de rechter handelde de schutter gewetenloos door in het bijzijn van het zoontje de vader te vermoorden en veroordeelde hem ook voor poging tot doodslag op het zoontje.

Hoewel vast staat dat de mannen van  22 en 28-jarige op de ochtend  van de moord diverse keren telefoneerden en samen reisden in het OV achtte de rechtbank de moord op zich  niet bewezen.  De dader moet ook € 27.700 en € 17,500 betalen aan respectievelijk het zoontje en de vader van het slachtoffer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.