Volkomen geheim voor de media blijkt burgemeester Tjapko Poppens vrijdag een bezoek te hebben gebracht aan de Saada Moskee aan de Brouwerij. Dat blijkt uit een persbericht dat de gemeente achteraf stuurde.

De politie stond er ook na het vrijdaggebed, in het kader van haar campagne ‘Coppie Koffie’. De politie stelde die zich op bij de uitgang met een koffiekar om de islamieten te voorzien van een kopje koffie en het voeren van een gesprek.

Diverse nationaliteiten

De moskeebezoekers waren volgens de gemeente positief verrast door de actie van de politie en het bezoek van de burgemeester. “In een zonnige sfeer ontstonden leuke, verrassende en soms ook serieuze gesprekken”, waarbij de media niet mochten zijn, in het kader van de gemeentelijke interpretatie van het begrip transparantie.

Volgens de lokale overheid wordt de Saada moskee bezocht door vele nationaliteiten, waaraan zij promotie koppelt voor het internationale karakter van de stad. Volgens haar is het belangrijk dat politie en gemeente ‘met alle gemeenschappen in verbinding staan’, kennelijk uitgezonderd de journalistieke.

Burgemeester Tjapko Poppens zegt bij de moskee mensen uit onder meer Ghana, Marokko en India te hebben gesproken en het goed te vinden dat die nationaliteiten elkaar op deze plek weten te vinden. De gemeente houdt, ondanks het stelselmatig uitsluiten van de media, vol het belangrijk te vinden dat Amstelveners van verschillende herkomst elkaar ontmoeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.