Er wordt kennelijk gewerkt aan een nieuwe gemeentelijke visie op groen. De gemeente zegt haar online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl te gebruiken om inwoners erbij te betrekken. Die kunnen reageren op voor die visie gemaakte plattegronden. Reageren kan tot en met 15 september.

Op de kaarten staan de bestaande ‘groene’ kwaliteiten, zoals de vele parken, maar ook de aandachtspunten voor groen en water.

Kans

Volgens wethouder Floor Gordon (groen) maken maken ‘groen- en waterpartners’ en de gemeenteraad samen met de inwoners de definitieve nieuwe visie. “Nu krijgen Amstelveners de kans al in een vroeg stadium te reageren op de analyse die is gemaakt van al het groen en water in onze gemeente”, zegt ze. Inwoners krijgen naar haar mening inbreng op vragen als of de gemeente misschien iets over het hoofd heeft gezien. En ook kunnen zij opmerkingen hebben over de kwaliteiten en aandachtspunten van het groen en het water, zegt ze. Volgens de gemeente zijn in de analysefase de bestaande groen- en waterstructuren in Amstelveen in kaart gebracht. Daarbij is een overzicht gemaakt van belangrijke ‘kwaliteiten’, zoals het open polderlandschap, watersingels en heemparken, en van de aandachtspunten als onder meer de toenemende druk op de openbare ruimte en de waterkwaliteit in de singels en de Poel.

Als de analysefase is afgerond, start het opstellen van de concept groenvisie. Ook daar kunnen Amstelveners te zijner tijd weer op reageren. Om te reageren op denkmee.amstelveen.nl moeten Amstelveners zich eerst registreren.

Foto: Broersepark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.