Platform C, waarin Muziekschool en Volksuniversiteit samen werken, heeft in get nieuwe seizoen een cursus gebarentaal aan het talenprogramma toegevoegd. Dat meldt de organisatie bij het cursusaanbod ‘Talen, Beeldend en Media’ voor het nieuwe seizoen.

Van september staat dus een uitgebreid talenprogramma klaar. Naast klassiekers als Tekenen, Schilderen en Beeldhouwen in steen en een mooi aanbod voor de jonge kunstenaar gaan er weer cursussen Tekenen op de iPad en Boetseren naar model van start. Nieuwkomer is Filmen en vloggen met je smartphone.

Talen

Het talenprogramma omvat zeer Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Chinees, Japans en Koreaans. Daar komt dus Gebarentaal bij. De beginnerscursus daarin komt tot stand door samenwerking met Stichting Welzijn Doven Amsterdam en is bedoeld voor iedereen die Nederlandse Gebarentaal (NGT) wil leren. Inschrijving is nu mogelijk via de website. In de taalcursussen wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende niveaus en intensiviteit: Beginner, Halfgevorderd, Gevorderd en Vergevorderd. Voor wie van plan is het komende seizoen een cursus Nederlands te volgen zijn er extra intakegesprekken ingepland in de week van 27 juni t/m 1 juli. De intakes zijn bedoeld om het juiste startniveau te bepalen. Kijk op https://platform-c.nu/extra-intakes-nederlands/

Tekenen, schilderen en beeldhouwen

Van september af gaat er ook een groot en gevarieerd aanbod korte cursussen tekenen, schilderen en beeldhouwen van start bij Platform C, voor zowel beginners als gevorderden. Binnen tekenen en schilderen wordt onderscheid gemaakt tussen disciplines als aquarelleren, model, portret en stilleven en botanisch tekenen. In de cursus Tekenen op de iPad worden met foto’s van de natuur als uitgangspunt de mogelijkheden verkend van het digitaal tekenen met de iPad. Er kan driedimensionaal worden gewerkt met Beeldhouwen in steen, Boetseren naar model en Boetseren naar naaktmodel.

De kleine kunstenaar (vanaf 7 jaar) kan in de Talentenklas vanaf september kiezen uit vijf dagen per week voor een inspirerende ontdekkingsreis door de natuur. Naast basistechnieken tekenen en schilderen wordt er kennis gemaakt met hoe klassieke en moderne kunstenaars de natuur weergeven. Inschrijven kan via: https://platform-c.nu/beeldend/

Nieuwkomer

Door apps als TikTok beginnen kinderen steeds jonger met het maken van filmpjes. In 12 weken leren zij via de cursus ‘Filmen en vloggen met je smartphone’ alle basiskneepjes van het filmvak door de theorie direct toe te passen in de praktijk. Docente Maaike Carree legt in deze lessenserie een basis met praktische opdrachten en iedereen gaat zelf aan de slag met het bouwen van een script en decor. Camera, geluid, actie! Inschrijven kan via: https://platform-c.nu/media/

Culturele Masterclasses

Van september af starten bij Platform C geheel nieuwe, culturele colleges over onderwerpen als film, muziek, beeldende kunst en nog veel meer. Onder de noemer Masterclasses verzorgen bekende cultuurexperts elk een lezingenreeks. Wie als eerste wil aanschuiven bij een Masterclass, moet de website platform-c.nu in de gaten! houden.

Meer informatie over tarieven, data en inschrijving: www.platform-c.nu. De balie van Platform C is geopend maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 020 -647 14 57 | e-mail: info@platform-c.nu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.