Kinderen hebben zelf gekozen wat zij wilden op hun speelplaats aan De Ruwiellaan, vlak bij het Openkluchttheater. Het is een natuurlijke speelplaats geworden, die wethouder Floor Gordon, samen met kinderburgemeester Bana, donderdag opende.

Eigenlijk bevond een speelplaats zich al in het park van openluchttheater, maar die is nu volkomen vernieuwd. is compleet vernieuwd. Kinderen kunnen er ‘avontuurlijk’ spelen. Het ontwerp en de nieuwe toestellen in de speeltuin zijn samen met kinderen en bewoners uit de buurt bedacht. Er staan nu ook speeltoestellen speciaal voor kinderen met een beperking.

Voor en door kinderen

Wethouder Floor Gordon (Spelrecreatie): “De nieuwe speelplaats aan De Ruwiellaan is heel bijzonder omdat de toestellen allemaal door kinderen uit de buurt gekozen zijn. Wie weet er beter hoe een mooie speeltuin eruit moet komen te zien dan zij? Bovendien is de speeltuin aangelegd met inclusieve toestellen zodat iedereen mee kan spelen. Ik bedank alle kinderen, betrokken bewoners en het kinderdagverblijf voor hun ideeën en inzet.” De kinderen hebben verder gekozen voor een speeltuin met een groen karakter. Dat past bij het stadspark bij de Kruiskerk en het Openluchttheater, zegt de gemeente.

Inclusieve speeltuin

De speeltuincommissie van de Amstelveense Kinderraad heeft zich ingezet om er een inclusieve speeltuin van te maken. Er staat een rolstoelwip voor kinderen met een beperking en er is een zintuigenroute voor die met een visuele beperking zodat alle kinderen kunnen meespelen. Ook hebben de kinderen gekozen voor schommels, een glijbaan, hutjes en wiebelpalen van natuurlijke materialen. Rondom de glijbaan staan op dit moment nog hekken, deze worden over een maand weggehaald zodat het gras de kans krijgt om te groeien.

Digitale speelkaart

Kijk voor alle speelplaatsen op de digitale kaart op de website: amstelveen.nl/speelplaatsen. Hier staan ook de speelplaatsen aangegeven met toestellen voor kinderen met een beperking.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.