Het bekende Alzheimer Café Amstelveen gaat op donderdag 23 juni (19.30 uur) in over gebruiksvriendelijke technologie. Het wordt gehouden in wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein 3.

Gespreksleider Job van Amerongen spreekt met Caroline Smeets, fysiotherapeut bij Movision, over domotica.

Elektronica

Domotica (thuistechnologie) is het toepassen van elektronica in huis om het leven in huis ‘makkelijker’ te maken zodat mensen met dementie langer zelfredzaam zijn.

Voorbeelden van thuistechnologie zijn bewegingsmelders, intercom- of video observatie, alarmknoppen of automatische verstrekking van medicijnen. Thuis­technologie kan ook gebruikt worden om kinderen, vrienden of buren te waar­schuwen als er iets aan de hand is. Dat biedt voor naasten de mogelijkheid om zorg op afstand te bieden.

Vragen

Caroline Smeets zal op deze avond uitleg geven over de ontwikkelingen op het gebied van thuistechnologie. Ook het gebruik en de bediening van de elektronica zullen aan de orde komen. En het is natuurlijk fijn als je door technologie veiliger thuis kan blijven wonen, maar hoe zit het met de menselijke contacten? Blijven die wel bestaan?

Uiteraard is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. U bent van harte welkom in het Wijkcentrum Westend. Men hoeft zich niet aan te melden, de toegang is gratis.

Informatie kunt u vinden op www.alzheimer-nederland.n/amstelland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.