Op zaterdag 18 juni, de landelijke de Nationale Archeologiedag, houdt de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) van 12.00 tot 15.00 uur in haar gebouw aan Orion 19A een aantal lezingen over ’t Kalfje.

De Archeologiedagen brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land.

Geschiedenis

In Amstelveen laten de AWN (de vereniging van vrijwilligers in de archeologie), afdeling Amsterdam en omstreken, en de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) inwoners kennis maken met wat er in de loop van de tijd in Amstelveen gevonden is. Een dag dus om de geschiedenis van Amstelveen te ontdekken.

Open dag

De AWN en de VHA houden een open dag in het verenigingscentrum van de VHA in Amstelveen. Men kan dan worden geïnformeerd over archeologische werkzaamheden, de historie van Amstelveen en vondsten bekijken. Om 12.00 uur en om 15.00 uur geeft dhr. P. Hoogers (voorzitter AWN, afdeling Amsterdam en omstreken) een lezing over de opgravingen op de plek van de bekende uitspanning (herberg) ’t Kalfje. Deze herberg lag aan de Amstel bij de Kalfjeslaan en is eind 1966/begin 1967 gesloopt. In de jaren negentig van de 20ste eeuw is hier gegraven en zijn onder andere de restanten van ’t Kalfje onderzocht.

Bouwhistorie

In de presentatie wordt aandacht besteed aan de bouwhistorie en aan de resultaten van de opgravingen. Vrijwilligers van de AWN en de VHA zijn aanwezig om rond te leiden en informatie te geven. Daarnaast is er een kleine boekenmarkt met nieuwe en tweedehands boeken over geschiedenis, ook over Amstelveen. Met uw aankoop steunt u de activiteiten van de VHA. Mocht men zelf nog foto’s of ander materiaal over Het Kalfje hebben, dan is VHA daar zeer benieuwd naar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.