Home Economie Stijging hypotheek jonge huizenkopers

Stijging hypotheek jonge huizenkopers

0
530

Hoewel de hypotheekrente in de eerste vijf maanden van het jaar met bijna twee procentpunt steeg, nam het aantal hypotheekaanvragen van jonge huizenkopers tot 35 jaar met 17 procent toe in vergelijking met de laatste vijf maanden van 2021.

Dat blijkt uit cijfers van De Hypotheker. Het is een kentering ten opzichte van voorgaande kwartalen; toen was er juist sprake van een flinke aanvragendaling in deze leeftijdsgroep.

Afkoeling

Nu de huizenmarkt iets lijkt af te koelen, wordt het voor jonge huizenkopers eenvoudiger een woning te kopen. Zo krijgen zij niet alleen meer kansen in de buitengebieden – met Flevoland (+31 procent), Noord-Brabant (+28 procent) en Zeeland (+21 procent) als uitschieters – maar óók in de Randstad, vooral in Zuid-Holland (+24 procent) en Utrecht (+21 procent).

Starterslening 

De starterslening en afschaffing van overdrachtsbelasting vergroten kansen van jongeren op de woningmarkt, zegt De Hypotheker, waarvan Chris der Salm franchisenemer is in Amstelveen.

Bekijk hier welke opties starters hebben bij het afsluiten van een hypotheek met een Starterslening. Bekijk hier een infographic over de stijging van het aantal aanvragen van jonge huizenkopers tot 35 jaar per provincie.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.