Dat scooterrijders zich niets aantrekken van het feit dat zij, net als ander gemotoriseerd verkeer, in de Dorpsstraat – tussen café Het Wapen en Museum Jan – verboden zijn, is al sinds dat verbod er kwam zo. Tot ergernis van ondernemers en bewoners. De gemeente belooft nu beter te gaan handhaven

De wethouder die zich met handhaving bezig houdt, Herbert Raat, constateert  dat scooters door het afgezette deel van de Dorpsstraat scheuren, nadat hij er woensdagmiddag was gaan kijken.

Meldingen

Het was de bedoeling van de recente verkeersmaatregel dat voetgangers en fietsers zich in de Dorpsstraat vrij kunnen bewegen, zegt de gemeente. Maar volgens wethouder Raat, die overigens ook wordt beschuldigd van het niet als voetgangersgebied handhaven op het Stadsplein, krijgt zij steeds meer meldingen dat scooters en snorfietsers er toch doorheen rijden alsof het gebied van hen is. “Daar treden we tegen op,” zegt Raat.

Het Oude Dorp is recent getransformeerd tot een verkeersluw gebied. “We zagen dat vrachtwagens zich regelmatig vastreden in de smalle straatjes. Maar ook doorgaand autoverkeer zorgde voor onveilige situaties”, zegt Raat.

Er zijn ook verzinkbare paaltjes geplaatst Dorpsstraat, aan het begin van de Stationsstraat en op het Zetveld, maar die zorgen wel voor een versperring van auto’s, maar scooters hebben er lak aan. Overigens kunnen alleen bewoners en ondernemers wel door dit gebied rijden met een toegangspas.

1 COMMENT

  1. “De gemeente belooft nu beter te gaan handhaven.”

    Ja, dat kennen we. Of gaat wethouder Raat (VVD) het scooterverbod in het Oude Dorp wél handhaven en in het Stadshart nog steeds niet?
    Ik acht hem daartoe in staat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.