Op zaterdag 18 juni doen de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en VeenIX me aan de Dag van de Bouw, de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland. Er zijn dan verschillende activiteiten om meer te weten te komen over het A9 project en de ontwikkelingen in het Stadshart.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor verschillende rondleidingen, zowel te fiets langs de A9 als te voet door het Stadshart. Alle rondleidingen beginnen vanuit belevingscentrum Amstelveen InZicht aan Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). Daar kunnen kinderen die meedoen aan de kleurwedstrijd ook hun kleurplaat inleveren en eindeloos spelen met 600 liter Lego.

Bouwmachines

Bij het Sandbergplein (voor de deur van het Cobra museum) kunnen kinderen racen over een circuit, bouwmachines van dichtbij bekijken en op de foto als bouwvakker. Op het uitkijkpunt langs de A9 (naast het Kazernepad vlakbij het Keizer Karel College) is de toekomstige A9 te zien met een VR bril. Ook staan er grote bouwmachines klaar om bewonderd te worden en mannen en vrouwen van de bouw vertellen alles over hun werk aan de A9, onder het genot van Spaanse lekkernijen. Bij het Smedemanplein zijn containers geplaatst tegen het geluid van de A9. Op een deel van deze containers wordt een graffiti kunstwerk van 36 meter lang aangebracht. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven om te helpen met het kunstwerk.

 Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor de rondleidingen en het graffiti kunstwerk op www.amstelveeninzicht.nl.

3 COMMENTS

    • Ik ben geneigd het met je eens te zijn.

      Vandaag toevallig over de burgemeester Rijnderslaan gelopen (langs het in aanbouw zijnde (dure) appartementencomplex Mayor). Welk een drama. Je kunt niet eens meer onder de A9 door naar het Stadshart. Zal ongetwijfeld anders zijn als alles klaar is maar de dan zeer (ver)brede strook (dwars door Amstelveen) A9 blijft bestaan. In Badhoevedorp zijn ze uiteindelijk van de jarenlange volledige opknipping van hun gemeente af gekomen.

      Ik heb medelijden met de toekomstige bewoners van dit appartementencomplex Mayor die echt een miskleun lijken te hebben gekocht. Ze zitten pal op deze milieuonvriendelijke snelweg. Nergens in Amstelveen zit je zo dicht op dit tracé (wellicht met uitzondering van de panden aan de Meester van Hallweg). Sterkte!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.