De ChristenUnie, die één zetel in de gemeenteraad heeft, zegt in een nieuwsbrief voor de achterban die dankzij een reststemmen te hebben gekregen. Er waren 925 stemmen voor een zetel nodig, maar de CU behaalde er slechts 875. Maat door de verdeling van de reststemmen kreeg de partij er vijftig bij, waardoor zij op 925 uitkwam.

Het euvel trof ook andere partijen doordat bijna de helft van de kiesgerechtigden thuis bleef.

Geschenk

De ChristenUnie behield dus haar zetel. Het is een geschenk van God dat zij de komende vier jaar onderdeel van de gemeenteraad mag zijn, zegt de partij. Maat die bedankt ook allen, die zich hebben ingezet ‘om dit resultaat te bereiken’. “Dank voor alle gebeden, voor de toezeggingen verder te helpen en voor de giften.” De ene zetel wordt, in navolging van Bert de Pijper (die ziekte doormaakte, maar wie het volgens de nieuwsbrief nu goed gaat), bezet door Henk Stoffels. Burgerleden zijn Dianne Hoefakker en Herman van Veelen. “In een hele fijne harmonie zijn wij bezig te ontdekken waar wij Amstelveen mee van dienst kunnen zijn. Wij hebben een zeer intensief inwerk programma met o.a een geheel nieuwe vergader structuur,” zegt de organisatie over de bestuursorganen. De CU zelf heeft de beschikking over mensen die steun bieden op het gebied van financiën, onderwijs, jeugdzorg, milieu, sport, mobiliteit, en waterbeheer.

Wonder

Intussen ziet CU het behalen van de zetel als een wonder. Zij wil haar raadswerk doen in afhankelijkheid naar God en verwijst daarbij naar Mozes die destijds tegen Hem zei: “Als U niet meegaat laat ons dan niet vetrekken” (uit Egypte).”Als U meegaat nemen wij een bijzondere plaats in onder de volken.” Met dezelfde belofte is de ChristenUnie nu van start gegaan. “God heeft ons beloofd ons bij de hand te nemen.”

2 COMMENTS

  1. Bestaat er niet zo’n soort vergelijking over die Farizeeer die op de hoek van de straat bidt en één die in de stilte van zijn huis dat doet?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.