Schouwburg Amstelveen start zaterdag 11 juni start om 10.00 uur de online voorverkoop voor het nieuwe seizoen. Meer dan 250 voorstellingen –  cabaret, vrolijk jeugdtheater, toneel, dans, musical & show – zijn er gepland. De nieuwe programmering is al online te bekijken op www.schouwburgamstelveen.nl.Tijdens de voorverkoop, die loopt tot en met 30 juni, boekt men niet alleen de beste plaatsen, geeft het theater ook 10% vroegboekkorting op heel veel voorstellingen.

Highlights 

Op cabaretgebied zijn o.m. Richard Groenendijk, Patrick Laureij, René van Meurs, Lenette van Dongen, Tim Fransen, Freek de Jonge, Van der Laan & Woe, Dolf Jansen, Veldhuis & Kemper en Dolf Jansen geprogrammeerd.

De Verleiders met o.a. Pierre Bokma en Peter Blok maken na 10 jaar opnieuw de balans op in Door de bank genomen. De knuffelbejaarde Hendrik Groen keert nog één keer terug naar het theater en Huub Stapel is er met zijn nieuwe one-man-show Familie. Toneelgroep Maastricht komt met Tsjechov’s klassieker De Kersentuin met o.a. Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer. De grote gezelschappen als Het Nationale Theater, Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool en Theater Rotterdam zijn ook present.

Dans

Dansliefhebbers kunnen genieten van grote gezelschappen als Nederlands Dans Theater 2 en Introdans, maar ook van dansvoorstellingen als Alice van acrobatisch danstheater van Momix en Wave van Another kind of blue van choreograaf David Middendorp.

In het nieuwe seizoen reizen ook de grote musicals en shows af naar Amstelveen. De hitmusical The Prom met o.a. Pia Douwes strijkt drie avonden neer, Simone Kleinsma komt terug met haar bejubelde theatershow Verder en de bekende stylist Fred van Leer komt met een nieuwe hilarische show.

Muziek

Schouwburg Amstelveen pretendeert ook dé plek te zijn voor een muziekvoorstelling of concert. Hoogtepunten in dat genre zijn o.a. de show van artistieke duizendpoot Herman van Veen én Tania Kross die de hoogtepunten uit haar 25-jarige carrière zingt. Verder concerten van OG3NE, Edsilia Rombley, Karin Bloemen, Wouter Hamel, Cesar Zuiderwijk en Cristina Branco.

Theatercolleges blijven ook een vast onderdeel van de programmering. Michael Pilarczyk geeft een inspirerend college over levenskunst, meesterkok Rudolph van Veen brengt brengt met zijn kookdemo’s het publiek in de juiste mood voor de feestdagen en David Van Reybrouck laat het publiek met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië, zegt het theater.

Bijna elk weekend staat er wel jeugdtheater op het programma. Van Buurman & Buurman (4+) tot Juf Roos (2+) en van Kruimeltje (6+) en Assepoester (4+) tot Kikker (3+). Bekijk het volledige programma online op www.schouwburgamstelveen.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.