Het was toch allemaal niet zo onschuldig als het Journaal op tv meldde. Wethouder Floor Gordon wist er alles van doordat een vriendin van haar de moeder was van een zwaar gewond kind, dat een van brugklassers op de dinsdag ingestorte tribune bij honk- en softbalvereniging De Vliegende Hollander (DVH) opliep. Zes gewonden waren er.

Het bleek allemaal tijdens de schouw die sportwethouder Herbert Raat naar aanleiding van het ongeluk hield. De gemeente gaat onderzoeken waar allemaal tribunes staan en wat hun staat van onderhoud is.

Geschrokken

Op het terrein van DHV staat nog een tribune van dezelfde makelij als die oorzaak werd van het ongeluk. “Die hebben we maar afgesloten”, zei Ruud Ellermeijer van DVH. Er waren voor een sportief evenement twee klassen op de tribune die het begaf. Raat wil alle tribunes laten keuren. “Wij zijn enorm geschrokken”, zei hij. Manager Ed Paap van de gemeentelijke afdeling Handhaving en Vergunningen was ook bij de schouw aanwezig, net als een vertegenwoordigster van AmstelveenSport. Van die organisatie wil de gemeente weten hoeveel tribunes er zijn in Amstelveen. Maar zij zegt zelf al dat wel de velden, Maar niet de tribunes worden verhuurd.

Kritisch

Dinsdag waren er alleen nog planken over van de ramptribune. Die bestond uit planken en stalen staanders. Het geheel is enkele meters hoog. Eigenlijk een aparte soort, maar ook andere soorten wil Raat in kaart brengen. De gemeente besloot in elk geval dat de zitinrichtingen bij DHV niet meer mogen worden gebruikt. Maar jaarlijks worden die gekeurd en krijgen zij als het ware een onderhoudsbeurt, zegt Ellermeijer. Voor dat onderhoud zijn de clubs nu zelf verantwoordelijk, vult Raat aan. Maar hij vindt eigenlijk dat de overheid meer op moet letten op een ‘kritische’ inspectie. De twee slachtoffers die dinsdag in allerijl naar het ziekenhuis worden gebracht, waren er beroerder aan toe dan in het nieuws vermeld. Maar het had nog erger kunnen zijn en dat wil hij in de toekomst voorkomen. Het gaat zolang goed tot het faliekant verkeerd loopt, vindt hij. Daarom zou hij als gemeente liefst bij alle verenigingen langs gaat om de tribunes te beoordelen.

3 COMMENTS

  1. Dit soort tribunes worden toch elk jaar gecontroleerd door de gemeente of het sportbedrijf, heeft dit wel plaatsgevonden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.