De zogeheten kinderraad blijkt woensdag nieuw ondergoed & geld bij de Kledingbank te hebben gebracht. Hoewel wethouder Marijn van Ballegooijen er bij was, werden media niet uitgenodigd. Een vorige keer waren media nog welkom bij het bezoek van de kinderraad aan de kledingbank, maar deze keer besloot de gemeente achteraf een persbericht te sturen.

De kinderen gaven € 925,60 en zakken vol nieuw ondergoed. Het bedrag hebben ze opgehaald door op school, in de klas en bijvoorbeeld op de sportclub actie te voeren voor de Kledingbank, meldt de gemeente.

Slechts bovenkleding

Ondergoed is niet iets waarmee de Kledingbank zich bezig houdt. Die zamelt alleen tweedehands bovenkleding in. Dat moet echt nieuw zijn en daar is geen geld voor. De Kinderraad wilde dit jaar iets doen voor minder bedeelde kinderen. Vandaar de actie. De kinderraad ging ook langs de deuren om geld op te halen, deed een heitje-voor-een-karweitje of bood armbandjes en muffins te koop aan. meldt de gemeente.

Wethouder Marijn van Ballegooijen (Welzijn) verdubbelde hij het bedrag dat de kinderen hebben opgehaald, zodat het op een totaal van € 925,60 uit kwam.

Werving

De kinderraad koos dit jaar voor het thema ‘armoede bij kinderen’. Overigens wordt die raad, net als de kinderburgemeester, maar voor een schooljaar gekozen. De werving voor de nieuwe kinderburgemeester en kinderraad is dan ook weer gestart. Wie volgend jaar bij de kinderraad wil horen of kinderburgemeester wenst te zijn, kan kijken op op www.amstelveen.nl/kinderburgemeester . Tot 19 juni kunnen kinderen zich daarvoor aanmelden.

1 COMMENT

  1. Het is toch godsgeklaagd dat de pers nagenoeg steevast niet wordt uitgenodigd voor allerlei zaken en dan durft de gemeente nog te leuteren over transparantie en democratie. De pers maakt zelf wel uit wat zij belangrijk/ wetenswaardig vinden en hoe zij hierover wenst te schrijven. Dat maakt de afdeling communicatie ( lees hier propaganda) niet uit. Men heeft op deze manier aan het begrip “vrije nieuwsgaring” volkomen lak.

    Blijkbaar worden deze artikeltjes enkel gebruikt opdat de dames en heren van B&W weer met hun foto in de krant kunnen staan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.