De gemeente gaat drie tennisevenementen op het Nationaal Tenniscentrum aan de Bovenkerkerweg financieel steunen voor in totaal vijftien mille: Het Amstelveen Women’s Open in juli, het Nationaal Kampioenschap en het Nationaal Kampioenschap Rolstoeltennis aan het eind van het jaar.

Evenementen die bijdragen aan inclusie en de sport stimuleren, vindt wethouder Herbert Raat, die sport in zijn portefeuille overnam van zijn overleden collega en partijgenoot Rob Ellermeijer.

KNLTB

De tennistoernooien worden georganiseerd door de KNLTB (Kon. Nederlandse Lawn Tennis Bnnd). De gemeente subsidieert per evenement een bedrag van vijfduizend euro. Rond de toernooien komen er scholenprogramma’s en Kids Days, waarop kinderen naar toptennis kunnen kijken. Daarnaast zijn er moeder-dochteractiviteiten, een ouderenprogramma, (rolstoel) clinics en kunnen Amstelveners in contact komen met topspelers en –speelsters.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.