Welke klas op een basisschool heeft dit schooljaar de leukste juf of meester? Dat is de centrale vraag die door leerlingen van basscholen moet worden beantwoord. De uitverkoren juffrouw of meester krijgt dan de titel Superjuffie & SuperMees, De verkiezing wordt weer georganiseerd door Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein en de kinderkrant Amstelkids.

 Kinderen kunnen hun juf of meester tot uiterlijk 11 juni opgeven.

Vragen

Om de gedachten te bepalen stelt Venstra aan de kinderen vragen over de hulp van de onderwijskracht die bij moeilijke lessen, of leerlingen met de juf over alles kunnen praten en of de meester de leukste dingen bedenkt. Vorig jaar gaven meer dan 250 kinderen hun leerkracht op voor deze verkiezing. En werd juf Amy van de Roelof Venema School Superjuffie 2021.

Coupon
Boekhandel Libris Venstra Amstelveen organiseert al meerdere jaren deze speciale verkiezing voor leraren. Sinds vorig jaar doet de boekhandel dat samen met de kinderkrant Amstelkids. Achter op de onlangs uitgegeven krant (Amstelkids nummer 9) vinden kinderen een coupon die ze zelf kunnen uitknippen, invullen en inleveren bij de boekhandel op het Stadsplein. Daar staat een grote bus om de ingevulde coupon in te stoppen. Uit alle aanmeldingen worden drie leerkrachten geselecteerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zullen de wethouder Jeugd en de kinderburgemeester hen in het zonnetje zetten en de Superjuffie of SuperMees bekendmaken. Voor de klassen is er een prijs in de vorm van een boekenpakket en voor de winnaar een persoonlijke prijs. En dit jaar mogen de klassen zelf ook naar de feestelijke uitreiking komen.

Online

“Vorig jaar hebben we ervoor gekozen om, wegens corona, ook online aanmeldingen te accepteren”, vertelt Ada Ruiter van de boekhandel. “En dat doen we dit jaar weer.” De volgende gegevens moeten dan in de mail terugkomen: naam en adres van de leerling, diens leeftijd, school en klas. En natuurlijk de naam van de juf of meester die men nomineert. Belangrijk is dat de leerling met minimaal 25 woorden motiveert waarom voor deze juf of meester is gekozen. De e-mail kan gestuurd worden naar: aruiter@venstra.nl 

1 REACTIE

  1. Ik vind dit niet zo leuk voor al die andere meesters en juffen die ook altijd hun uiterste best doen. Als het nu iemand was die iets belangrijks of nieuws had geïnitieerd wat kinderen hartstikke leuk vinden, ok!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.