Vorige week werden de Zonnehuis Penningen uitgereikt. Voor Amstelveen kreeg vrijwilliger Janna Molleman die. De penning is een erkenning voor bijzondere inzet voor kwetsbare ouderen. De Zonnehuis Penning wordt jaarlijks toegekend aan mensen die belangeloos het verschil maken, met mooie initiatieven in de eigen gemeente.

Jurylid Marylin Haimé van de Raad van Ouderen lichtte toe waarom Janna Molleman de penning kreeg: “Samen literatuur lezen zet aan tot denken en zorgt voor het goede gesprek met elkaar: wekelijks bezoek jij met andere leesbegeleiders groepjes ouderen. Deze samenkomsten zijn verrijkend en verbindend.” Zij roemde de aanpak die is ontwikkeld door de Culturele Apotheek

Prachtige initiatieven

Meer dan twintig genomineerden werden voorgedragen in de vier gemeenten waar Zonnehuisgroep Amstelland ouderenzorg biedt. De jury selecteerde vier nominaties. Behalve Janna Molleman ontvingen nog drie kandidaten een Zonnehuis Penning.

In De Ronde Venen was dat Marinus van den Berge met BlijFFit. “Met je team en in verbinding met lokale partners houd jij ouderen in beweging. BlijFFit: het wekelijkse televisieprogramma ‘actief op de stoel’ en het parkencircuit zijn voorbeelden van initiatieven die inspireren,“ zei jurylid Anita Roelofs,. die ook voorzitter van de centrale cliëntenraad is.

Buitenveldert

Ook Hans Kraamer, Amsterdam Buitenveldert, kreeg een penning uitgereikt: “Als taxichauffeur maak jij het verschil voor deelnemers van het ontmoetingscentrum voor ouderen met dementie. Jij stelt er eer in deze kwetsbare groep blij te maken: creatief, initiatiefrijk en mensgericht.“ Een aantal deelnemers van het ontmoetingscentrum was bij de feestelijke uitreiking om dit mooie moment met Hans te kunnen delen.

En als laatste Ingrid Strating, Ouder-Amstel. “Al jarenlang organiseert de Riki Stichting activiteiten om ontmoetingen tussen kwetsbare ouderen en kinderen te stimuleren: gezellige betekenisvolle momenten waar iedereen erg naar uitkijkt. De Zonnehuis Penning is een erkenning voor jouw bijzondere inzet.”

Thijs Houtappels, bestuurder van Zonnehuisgroep Amstelland: “Het gaat om initiatieven die bijdragen aan de levenskwaliteit van ouderen, bijvoorbeeld door mooie momenten te creëren, te zorgen voor meer verbinding of een gevoel van veiligheid. Deze initiatieven verdienen aandacht en navolging.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.