De eerste week van juni is altijd de ‘Week van de jonge mantelzorger’. Mantelzorg & Meer organiseert dan in de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer activiteiten om jonge mantelzorgers (6 – 25 jaar) een hart onder de riem te steken.

Een op de vier jongeren in Nederland zorgt voor een naaste zoals een ouder, broer of zus of een ander familielid. Deze kan een chronische ziekte, beperking of een psychische kwetsbaarheid hebben of een verslaving. In de week van de jonge mantelzorger vragen we extra aandacht voor jongeren die binnen hun familie deze zorg verlenen. Vaak missen ze zelf zorg of aandacht en hebben ze ook extra zorgen.

Niet beseffen

Voor jonge mantelzorgers is hun werk vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn, maar de impact op hun leven is vaak erg groot. Met de activiteiten in de Week van de Mantelzorger leren ze elkaar kennen en kunnen ze ervaringen delen.

Op 2 en 3 juni organiseert Mantelzorg & Meer een ademworkshop om te ontspannen en stress te verminderen. Op 7 juni organiseren we een wandeling door het Amsterdamse bos. Tijdens die wandeling kunnen de jonge mantelzorgers anderen ontmoeten en ervaringen delen.

Voor de volledige agenda of aanmelden ga naar www.mantelzorgenmeer.nl /mail naar info@mantelzorgenmeer.nl of bel 020-5127250

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.