Zondag 22 mei  is er ’s middags om 16:30 uur een muzikale vespers in de Kruiskerk in Amstelveen, van der Veerelaan 30a. Onder leiding van Henk Trommel zingen solisten en koor een anthem van de Engelse barokke componist Henry Purcell. Een soliste is de sopraan Arleen van Wijland (foto).

Deze vespers duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij, na afloop wordt een deurcollecte gehouden waaruit de onkosten worden bestreden.

O sung unto the Lord

Uitgevoerd wordt in deze vespers het anthem ‘O sung unto the Lord’ van Henry Purcell. De tekst, een deel uit Psalm 96, roept heel de aarde op om Gods grootheid te bezingen. In de muziek wisselen solisten en koor elkaar continu af, nu eens sereen en ingetogen dan weer uitbundig en feestelijk.

Twee door de strijkers gespeelde instrumentale symfonia staan tussen de vocale delen en maken deze anthem compleet. Vocale solisten zijn Arleen van Wijland (sopraan), Lester Lardenoye (countertenor), Jeroen de Vaal (tenor) en Christiaan Peters (bas).

De Vesperscantorij zingt de koordelen, het barokorkest bestaat uit strijkers en basso continuo. Henk Trommel heeft de muzikale leiding, Peter Ouwerkerk is organist en ds Mirjam Buitenwerf de liturg.

Sopraan Arleen van Wijland. Foto: Jan-Marien Evers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.