Op de donderdagen 2 en 9 juni (19.30 tot 21.30 uur) geeft de organisatie Mantelzorg en Meer een online training voor kinderen van een ouder met dementie.

De training heet ‘Omgaan met dementie’. Wie een vader of moeder heeft met dementie wil waarschijnlijk graag weten hoe men daar het beste mee kan omgaan en wat beter is niet (meer) te doen, zegt de organisatie.

Belevingsgericht

“Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, is van groot belang.” De training gaat uit van de ‘belevingsgerichte’ benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dat heeft volgens M&M een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met vader of moeder.

Aanmelden

De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn: Vormen van dementie, Werking van het geheugen, De belevingsgerichte benadering, Wat betekent dit voor jou en Hulpmogelijkheden. Na aanmelding ontvangt men via de mail een link voor de online bijeenkomst. Voor vragen of aanmelden kan men contact opnemen met Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.