Amstelveen nam vanmorgen afscheid van de op 63-jarige leeftijd overleden wethouder Rob Ellermeijer.  Hoewel hij al enkele weken ziek was, kwam zijn dood op zondag 8 mei voor velen toch onverwacht. Moederdag zal voor nabestaanden waarschijnlijk nooit meer als voorheen zijn.  

Bij het raadhuis waren vrijdagmorgen veel burgers, ambtenaren en raadsleden aangetreden om korte stilte in acht te nemen en ook te applaudisseren, terwijl zij een erehaag vormden.

Stilte en applaus

Die stilte en het applaus waren een waardig afscheid van de overleden bestuurder, waarvoor burgemeester Tjapko Poppens hen dankte. Die had trouwens alle officiële openingen die hij zou verrichten afgezegd, wegens de betrafenis. Daartoe behoorden onbder mneer heet kringloopcentrum ‘Boem’ aan Ziederij en een nieuwe expositie in het Cobra Museum.

Bevlogen

Ellermeijer was van 2018 tot 2022 namens de VVD een van de vijf wethouders. Hij had Wonen, Verkeer en Vervoer, het project Amstelveenlijn, gebiedsontwikkeling Oude Dorp, Sport, Media, Recreatie en Waterbeheer in zijn portefeuille. Voordat hij wethouder werd, was hij raadslid in de VVD-fractie en in het dagelijks registeraccountant en partner van accountantskantoor Ernst & Young (EY). Poppens zij eerder over hem: “Rob had Amstelveen in zijn hart gesloten en dat merkte je in alles wat hij deed. Of het nu ging om de portefeuilles waar hij verantwoordelijk voor was of zijn eerdere activiteiten als raadslid of vrijwilliger; bij Rob kwamen inwoners en Amstelveen altijd op de eerste plaats. Wij herinneren hem als een betrokken Amstelvener, maar bovenal als een zeer gewaardeerde collega en geliefd mens.”

De VVD zegt door het overlijden van Ellermeijer een bevlogen politicus te missen, met zijn hart op de juiste plek voor medemensen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.