Lachwekkend, maar ze hebben het opgelost, meent de gemeente. Door middel van boomstammen langs de ventweg langs de Oranjebaan poogde die zowel auto’s als voetgangers te dwingen tot beter gedrag. Auto’s schoten van de ventweg via de middenberm de Oranjebaan op, nadat de inzittenden in winkelcentrum Bankrashof inkopen hadden gedaan. Met een beetje goede wil van de bestuurders kan dat nu niet meer.

Maar ten aanzien van voetgangers blijft de maatregel een lachertje. Aan de overkant van de Oranjebaan, tegenover het winkelcentrum, ligt buurt- en vooral ouderenrestaurant ‘Bij Klaasje’, een nering van verpleegzorgorganisatie Brentano.

Oversteekplaatsen

“We zagen dat voetgangers beide veilige officiële oversteekplaatsen omzeilden en er gevaarlijke situaties ontstonden”, zegt de gemeente. De waarheid is dat zij totaal niets voor voetgangers heeft opgelost, afgezien van het feit dat er nog nooit een ongeluk met een voetganger is gebeurd.

De enigen die zich aan het verbod houden zijn ouderen met een rollator. Maar die gebruikten toch al de oversteekplaatsen, omdat zij zich niet aan de middenbermwilden wagen. Door het overdekte winkelcentrum lopend gebruikt verder niemand de oversteekplaatsen. De scholieren van het aan de overkant gelegen scholencomplex Panta Rhei niet en de iets oudere Amstelvener ook niet. Die stappen gewoon over de bomen heen. De jeugd gebruikt de bomen zelfs als extra speeltje, door er in lengterichting over geen te lopen. Totdat ook zij besluiten de overkant te bereiken. Echt niet via de zebrapaden, zoals ambtenaren achter hun bureau misschien gedacht hadden. Praktijk en papieren realiteit zijn nu eenmaal niet hetzelfde…

1 REACTIE

  1. Over een poosje zijn die bomen spekglad en erg vies. Ik denk dan dat menigeen daar niet meer aan waagt.
    Overigens wel zonde voor onze Floor, want deze bomen zouden uitstekend geschikt zijn voor de biogascentrale. 😂😂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.