Op woensdag 11 mei om 19.30 uur is er weer een openbaar raadsgesprek in het raadhuis. Daar kunnen inwoners meepraten over onder meer de nieuwe wijk De Scheg, de jaarstukken over 2021, een aanvulling op het budget voor hulp aan Oekraïense vluchtelingen van € 5 en de actualisering van de grondexploitaties voor dit jaar. Insprekers uit de inwoners krijgen overigens maar vijf minuten om hun zegje te doen, net als bij de drie opgeheven (voor het raadsgesprek verwisselde) raadscommissies.  

Als er geen insprekers komen, gaat het raadsgesprek niet door. De voorstellen aan de gemeenteraad vindt men op zowel Het Raadsdebat als de raadsvergadering.

Vijf miljoen

Omdat raadsleden naar zij zeggen tijdens Het Raadsgesprek graag de mening van inwoners over de raadsvoorstellen voor Het Raadsdebat debat en de raadsvergadering van 18 mei horen, kan iedereen komen inspreken. Hoewel men aan de grondverkoop verdient is er op basis van een voor niet-raadsleden geheim rapport wel een risico van bijna 9 miljoen euro gereserveerd. Of de gemeenteraad daar maar mee akkoord wil gaan. Het bedrag voor Oekraïners denkt de gemeente trouwens van het Rijk terug te krijgen, zodat het in wezen een voorfinanciering betreft. Eerder werd daarvoor  € 5 miljoen aan de algemene reserve onttrokken. Nu er weer vijf miljoen bij moet, willen B&W die halen uit het noodfonds voor corona van € 15 miljoen, waarvan nu ruim 9 miljoen is uitgegeven en daar volgens B&W niet veel meer bijkomt.

Annulering

Het is de bedoeling dat de raadsleden met de insprekers praten over hun bijdragen in. Dat is nieuw, want in de raadscommissies konden raadsleden alleen vragenstellen aan inwoners. Insprekers kunnen zich tot uiterlijk donderdag 6 mei vóór 12.00 uur aanmelden via e-mail aan raadsgriffie@amstelveen.nl. Geef daarin duidelijk aan over welk onderwerp u wilt komen inspreken en op welk telefoonnummer men is te bereiken. Het Raadsgesprek wordt, zoals gezegd, geannuleerd als er geen aanmeldingen zijn van insprekers.

1 COMMENT

  1. Goh, geen insprekers , wat raar nou! Als je inwerking neemt dat men er toch nooit iets mee doet en het slechts als kennisgeving wordt aangenomen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.