De Dementheek in de bibliotheek aan het Stadsplein is weer open. Het betekent dat men er van maandag van 14.00 tot 16.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht kan voor bijvoorbeeld een eenvoudig te bedienen tablet, een gemakkelijke afstandsbediening of een muziekspeler met één enkele knop.

Die apparaten kan men lenen, net als bijvoorbeeld speciale telefoons, GPS systemen of een dagritmeklok waar afspraken in staan. Deskundige adviseurs geven uitleg over de producten.

Gemakkelijker

De Dementheek heeft allerlei apparaten te leen die het dagelijks leven gemakkelijker of plezieriger maken voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Men kan die gratis uitproberen en hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek.

Zo kan Mia nu probleemloos beeldbellen met haar kleinkinderen in het buitenland en Jan, die graag muziek luistert, met één knop de muziekspeler aanzetten. Er is ook een telefoon met een GPS-systeem. Deze is handig als Peter gaat wandelen, want zijn vrouw Sonja kan op haar eigen telefoon nagaan waar hij is. Zo hoeft ze niet ongerust te zijn als hij lang wegblijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.