Bij de première van Shooting Stars van Het Nationale Ballet in Schouwburg Amstelveen kan men op donderdag 5 mei (19.30 uur)  kennismaken met de sterren van de toekomst. Naast werk van Hans van Manen staan er vier wereldpremières op het programma. In de muzikale theaterkomedie Volkstuin Complex op zaterdag 7 mei (20.00 uur) met o.a. Ricky Koole en Rop Verheijen is de volkstuin allesbehalve een oase van rust.  Cabaretier Youp van ’t Hek is van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 september drie keer te zien.

Hij is met De laatste ronde’ op  tournee maakt langs alle theaters waar hij de afgelopen 50 jaar met zoveel plezier heeft gespeeld.

Het Nationale Ballet 
Elk jaar worden er van over de hele wereld de meest getalenteerde jonge balletdansers geselecteerd voor de Junior Company van Het Nationale Ballet. Op donderdag 5 mei om 19.30 uur vindt dus in Schouwburg Amstelveen de première plaats van Shooting Stars. Op het programma het jazzy In the Future van Hans van Manen, daarnaast danst het gezelschap maar liefst vier wereldpremières van veelbelovende choreografen als Milena Sidorova (Bloom) en Peter Leung (Pas de deux).

 Volkstuin Complex

In Volkstuin Complex blijkt de volkstuin niet zozeer een groene idylle maar een arena waar emoties worden omgewoeld, vriendschappen gesnoeid en liefdes in de knop gebroken. In Schouwburg Amstelveen ziet men hoe nieuwkomer Miranda, wier leven compleet overhoop ligt, hier in alle rust een nieuw boek hoopt te schrijven. Een thriller. Ze wordt direct opgemerkt door de andere tuinders, die continu ongevraagd op haar tuinpad staan. Als ook haar moeder opduikt met goedbedoelde adviezen is de rust ver te zoeken. Volkstuin Complex is een vrolijke komedie en een duister sprookje ineen. Met o.a. Ricky Koole en Rop Verheijen. Meer info & reserveren: www.schouwburgamstelveen.nl.

 Youp gaat stoppen
Op tijd weg van het feestje, was een van de ware wijsheden van Youps vader. Dus gaat hij stoppen op zijn zeventigste verjaardag. Een feestelijk uitroepteken achter zijn vrolijke carrière, noemt hij het zelf. Voor die tijd reist hij nog één keer met De laatste ronde dus langs de Nederlandse theaters waar hij de afgelopen vijftig jaar heeft gespeeld. Max zes kaarten per persoon. Meer info & reserveren: www.schouwburgamstelveen.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.