Donderdag (28 april) gaat het buitenbad van zwembad De Meerkamp open. Dat  is dus in de meivakantie. Voor de eerste zwemmers staat een ontbijtje klaar. Vanaf 7:00 uur is iedereen welkom in het buitenbad om te komen banenzwemmen.

Na de eersten kan vervolgens buiten van 10:00 tot en met 19:30 uur recreatief gezwommen worden. In het weekend is het buitenbad open van 10:00 tot 17:00 uur. Deze openingstijden gelden gedurende de gehele meivakantie tot en met zondag 8 mei, daarna wijzigen de tijden. Kijk voor de meest recente openingstijden van het buitenbad op de www.meerkamp.nl

Voordelig

De Meerkamp wijst er op dat het voordeler is er een zomer abonnement op na te houden, waarmee men dagelijks kan komen banenzwemmen, recreatiezwemmen of warmwater zwemmen. Het zomer abonnement kost € 182 en is geldig van donderdag 28 april tot en met zondag 28 augustus.

Nationale Sportherdenking
Op 21 april 1940 speelde het Nederlands elftal in het Olympisch Stadion zijn laatste thuiswedstrijd vóór de Duitse inval. Han Hollander verzorgde namens de AVRO-radio het rechtstreekse verslag. Op 12 mei 1946 speelde het Nederlands elftal in het Olympisch Stadion zijn eerste thuiswedstrijd ná de Bevrijding. Han Hollander was er niet meer bij, want samen met zijn vrouw Leentje Hollander-Smeer werd hij op 9 juli 1943 vermoord in Sobibor.

Prometheus

Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat het beeld van Prometheus ter nagedachtenis aan de in WOII omgekomen sporters bij het Olympisch Stadion is geplaatst.

Sinds 2005 vindt op 4 mei bij het Olympisch Stadion de Nationale Sportherdenking plaats. De aandacht gaat dit jaar uit naar de oorlogsslachtoffers in het Nederlandse voetbal. Vanaf 12:30 uur is de ceremoniële herdenking bij het beeld van Prometheus. Burgemeester Tjapko Poppens zal tijdens de kranslegging één van de vijf kransen leggen.

De Nationale Sportherdenking wordt georganiseerd door het comité Nationale Sportherdenking dat onder andere bestaat uit Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport en Uğur Pekdemir, Directeur Coöperatieve Rabobank Metropoolregio Amsterdam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.