Burgemeester Tjapko Poppens blijkt vorige week een kijkje in het voormalige Griffioen op Uilenstede te hebben genomen, waar voor kinderen van Oekraïense vluchtelingen sinds eind maart een dagprogramma wordt georganiseerd.

De gemeente hield dat bezoek, zoals gebruikelijk, geheim en kwam veel later met een nietszeggend persbericht, waarin onder meer wordt gezegd dat er ook een speelgroep voor moeders met kinderen tot 6 jaar is. Vrijwilligers zorgen er verder voor dat de kinderen kunnen leren en spelen.

Programma

Zij krijgen volgens de in een persbericht gegoten advertentie een gevarieerd programma met hulp van allerlei organisaties in Amstelveen, zoals AMVJ Omnisport, tennisvereniging Startbaan, Atletiekvereniging Startbaan, Bibliotheek Amstelland, Pro Audio Education NL, docenten van het cursusbureau van Participe en vele vrijwilligers, ook veel Oekraïense vrijwilligers.

AmstelveenSport en Platform C zorgen voor sport en spel en culturele activiteiten. KKC, Pantha Rei en allerlei Amstelveners hebben schoolspullen en spullen voor de inrichting geleverd.

1 COMMENT

  1. Ach , Johan waar maak je druk om ? Alle andere media nemen toch zonder meer over wat de gemeente voor hun heeft voorgekauwd. Jij hebt gewoon te weinig bereik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.