Wie een paspoort of rijbewijs wil vervangen, komt in Amstelveen niet op een wachtlijst te staan, zoals in veel andere gemeenten. Soms kan dat daar tot tien weken uitkopen.

De gemeente reageert op het nieuws via landelijke media. “Het gaat hierbij om de aanvraag van documenten, zoals paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen”, zegt de gemeente, die er de mededeling aan koppelt dat zij nog geen langere wachttijd dan gebruikelijk hanteert.

 Documenten

De standaard wachttijd bij de aanvraag van documenten is vijf werkdagen. Men wordt wel aangeraden op tijd een nieuw document aan te vragen en kan digitaal een afspraak maken voor het aanvragen en ophalen van een paspoort, identiteitskaart, of rijbewijs. Lees meer informatie over: het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart of  het aanvragen van een rijbewijs

 De wachttijd bij de aanvraag van een uittreksel uit een register verschilt. Per type uittreksel kan men de standaard wachttijd bekijken. Bekijk meer informatie over Uittreksels en registers.

Wie staat ingeschreven in een andere gemeente kan geen paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvragen bij de gemeente Amstelveen.

1 COMMENT

  1. Dit artikel maakt onderdeel uit van de “goed nieuws show” van de gemeente. Het is normaal dat ze op tijd leveren. Dat is hun werk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.