Ook kinderen op tal van scholen proberen de Oekraïense vluchtelingen te helpen. Leerlingen van de Roel Venemaschool verkochten allerlei creaties en diensten aan ouders, vrienden en bekenden. Op openbare basisschool De Pioniers volden leerlingen schoenendozen met spullen voor leeftijdgenootjes uit het land van de hevige oorlog en op de Michiel de Ruyterschool verzon met allerlei dingen om aan geld te komen voor giro 555, zoals koekjes bakken en lege flessen ophalen.

Kinderen op de Roelof Venemaschool werden nagels gelakt, narcissen verkocht en armbadjes gemaakt. Allemaal voor de verkoop ten behoeve van Oekraïne. Dat bracht € 10.431,77 op.

Burgemeester

Speciaal voor de gevluchte kinderen in Nederland, vulden leerlingen van de Pioniers dozen met toiletartikelen, speelgoed, een knuffel, schoolspullen en ondergoed (kleding). Zaterdag werd de eerste lading opgehaald, maar de actie loopt door. De hogere klassen verkochten knutsels voor de verkoop t.b.v. giro 555.  Daar ging ook het geld heen van de verkoop van door leerlingen gebakte koekjes en het inleveren van lege flessen. Door die actie door verschillende leerlingen geïnspireerd, besloot de school tot een brede inzameling. Burgemeester Tjapko Poppens maakte woensdag samen met Asan uit groep 8 de opbrengst bekend. Die bleek € 15.335,44 te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.