Er is een nieuwe expositieruimte in Amstelveen bijgekomen, die zaterdag door cultuurwethouder Herbert Raat wordt bezocht. Het Odinlokaal, de turnruimte naast het gebouw van SAKB KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan, kreeg een frisse opknapbeurt en kan nu gehuurd worden voor activiteiten, evenementen en – kortdurende – tentoonstellingen.

Dus niet voor exposities alleen. Zaterdag is er een openingsbijeenkomst gepland voor beleidmakers en directe partners. Dan maakt het bestuur van SAKB KunstLokaal duidelijk wat er allemaal mogelijk is in deze vernieuwde ruimte en wat de plannen zijn.

Rosbach

De genodigden kunnen dan alvast een indruk krijgen van de expositiemogelijkheden, omdat er een tentoonstelling voor hen ingericht zal zijn met het thema ‘Ontmoeting’. Er is werk te zien van cursisten, vrienden en docenten van SAKB KunstLokaal. Op 30 april en 1 mei wordt de eerste ‘open’ tentoonstelling plaats, die voor iedereen toegankelijk is. Gerard Rosbach en Rik Verdenius tonen er hun werk. Rosbach heeft naast zijn werk als architect altijd al getekend en geschilderd. Hij heeft decors ontworpen voor verschillende theatergroepen en monumentale kunstwerken gemaakt binnen kantoorgebouwen. In het OntmoetingLokaal laat hij zijn recente abstracte tekeningen, schilderijen en sculpturen zien.

New Delhi en Sofia

Rik Verdenius, van huis uit geograaf, tekent al van jongs af. Hij volgde vele cursussen, onder andere bij SAKB KunstLokaal en neemt regelmatig deel aan exposities in binnen- en buitenland, op dit moment in New Delhi en Sofia. Hij legde zich toe op aquarel schilderen in een licht impressionistische stijl. Op zaterdag 28 mei is een grootse opening van het OntmoetingLokaal gepland, waarbij ook de andere lokalen van SAKB KunstLokaal open zullen zijn. Overal is dan wat te doen en iedereen is welkom: jong, oud, Amstelvener, niet-Amstelvener, en mensen met allerlei culturele achtergronden.

Er wordt hard gewerkt aan een veelzijdig en levendig programma waar iedereen iets in vindt wat hij of zij leuk vindt. In elk geval zal de tentoonstelling die op 9 april ingericht wordt voor een beperkte groep genodigden, uitgebreid met ander werk, dan voor iedereen te zien zijn. Voor meer info: www.sakb.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.