Woensdagavond 13 april (18.00 uur) kan er Frans gedineerd worden bij de bibliotheek Amstelland en Venstra aan het Stadsplein.

Tijdens het verorberen van de Franse gerechten en het beluisteren van Franse chansons interviewt Gertrude Hoogendoorn, werkzaam bij de bibliotheek, de in Amstelveen wonende schrijfster en columniste Jacobine van den Hoek over haar boek “De roos van Napoleon”, dat onlangs verscheen.

Verhalen

Vreemden zijn zij voor elkaar allerminst. Samen met Gertrude Hoogendoorn interviewde de schrijfster in de Annakerk andere schrijvers als Özcan Akyol en Alex Boogers. De roos van Napoleon vertelt het verhaal over Joséphine de Beauharnais en Napoleon Bonaparte en hun onwaarschijnlijke liefde. Boekverkopers Remco Houtepen en Maaike Rienks van Libris Venstra zeggen: “Jacobine bewijst zich opnieuw als verhalenverteller in deze roman.”

Souvenirs

Hoogendoorn vindt een literaire en culinaire avond een ideale combinatie. “We wilden vanuit de bibliotheek iets anders dan een lezing en ik denk dat we daar met de toevoeging van Souvenirs de France in zijn geslaagd.” De Béchards bereiden authentieke Franse gerechten als Bretonse sushi, warme knoflookworst (van de vrijdagmarkt) op Campagnebrood met mout de raisin. In overleg kan er een vegetarisch alternatief geboden worden. Aanmelden via de bibliotheek Amstelland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.