Donderdag 7 april is het Wandel Tijdens Je Werkdag. AmstelveenSport roept alle werkende Amstelveners op er aan mee te doe en bijvoorbeeld met collega’s te gaan wandelen in het Amsterdamse bos of één van de parken.

Een rondje lopen uit kantoor of huis kan natuurlijk ook.

Brein activeren

Alle opties kunnen bijvoorbeeld tijdens de lunch, maar ook in overleg kan men deze dag wandeling maken, zegt AmstelveenSport. “Daarmee ben je even weg van je werkplek, activeer je je brein en blijf je gezond en fit”, voegt hoogleraar Erik Scherder (Neuropsychologie aan de VU) er aan toe. “Daarnaast ben je na twintig minuten lopen geconcentreerder, energieker en creatiever.”

Beweging
Nederlanders zitten het meest van alle Europeanen, gemiddeld negen uur per dag, zegt AmstelveenSport. “Dat moeten we veranderen.”

‘Wandel Tijdens Je werkdag’ is een – in 2015 genomen – initiatief van Wandelnet en de Hersenstichting.  Duizenden gingen de uitdaging al aan en liepen in dat eerste jaar van huis naar het werk. Vanwege het thuiswerken heet de dag sinds 2020 de Wandel Tijdens Je Werkdag. De organisatie roept heel werkend Nederland op er donderdag aan mee te doen. Een initiatief dat AmstelveenSport, waar alles draait om Amstelveners gezond te laten bewegen, steunt. Uiteraard doen het zelf als bedrijf ook mee. “Wij maken een gezamenlijke lunchwandeling. Een goede en gezellige manier om in beweging te blijven en elkaar beter te leren kennen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.