Nadat AnnA, de tot ontmoetingscentrum omgebouwde Annakerk aan de Amsterdamseweg, de draad van muziekuitvoeringen woensdag 23 maart weer oppakte (met “The Vintage Jazz Quintet”) staat  woensdag 20 April een optreden van Blues Band ‘Sweet Bourbon & The Bourbonnettes’ op het programma.

De leden komen uit diverse muzikale richtingen, want behalve de Blues als basis, zijn er in hun optreden ook invloeden te horen uit de richting van de Rock-, Funk-, Soul & Pop.

Columbia

Er worden bijvoorbeeld stukken van Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers en Humble Pie met veel originaliteit en passie op het podium vertolkt. Woensdag 15 juni speelt ‘A Taste of Jazz’ met Tico Pierhagen en Aguabajo. De eerste is geboren te Pasto in Colombia en een veelzijdig muzikant. Met zijn band probeert Pierhagen een brug te slaan tussen de muziek uit zijn vaderland Colombia en Europa, waar hij zijn muzikale opleiding heeft genoten. Zijn sound klinkt fris met sterke melodieën die op een geraffineerde manier zijn doorweven met Latin ritmes. Zijn eerste album dateert uit 2011 en is in Colombia opgenomen met plaatselijke muzikanten. In 2016 kreeg hij de prestigieuze ‘Fondo Mixto de Cultura’ award van de Colombiaanse overheid als waardering van zijn relevante bijdrage aan de cultuur in zijn geboorteland. Line up: Efraim Trujillo  – Sax; Dave Breidenbach – Bas; Enrique Firpi – Drums; Frans Cornelissen – Trombone; Tico Pierhagen – Piano.

https://www.youtube.com/watch?v=GNSvcEa3ZGE&t=48

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.