Via een open brief aan de burgemeester Tjapko Poppens wil inwoner Bram van Dijk in Waardhuizen precies weten wie van de leden van de nieuwe gemeenteraad en burgerraadsleden de belofte dan wel de eed (‘zo waarlijk helpe mij God almachtig’) hebben afgelegd.

Na felicitaties aan het adres van de geïnstalleerde raadsleden en burgerleden vervolgt hij:

“1) Bij deze wil ik u vragen een overzicht te geven wie er gister tijdens de raadsvergadering een eed aflegde en wie de gelofte en wie exact is geïnstalleerd als raadslid.
2) Dezelfde vraag stel ik u bij deze over de burgerleden waarvan de namen niet openbaar zijn gemaakt (en daarmee geheim).

De genoemde informatie lijkt me geen privé informatie en het lijkt me in het kader van transparantie en openbaarheid van bestuur te weten wie vanuit welke visie zijn raadswerk doet. U hebt als voorzitter nagelaten telkens de naam van de persoon van het te installeren individuele raadslid te noemen. Daardoor was dit het niet mogelijk daar kennis van te nemen. Doordat de (live) registratie slechts een kant van de raadszaal werd getoond is dat maar zeer beperkt waarneembaar geweest.

Het is daardoor ook onduidelijk wie exact van de gekozenen daadwerkelijk als raadslid is geinstalleerd. Aangezien de burgerleden niet gekozen zijn is volstrekt onbekend en geheim om te weten wie zij uberhaupt zijn. U heeft aldus opnieuw nagelaten de namen te noemen van wie geïnstalleerd is als burgerlid (voor welke partij) en wie daarbij vervolgens de eed of gelofte aflegde.

Als voorzitter van de gemeenteraad was u hierdoor tijdens de eerste vergadering van de gemeenteraad direct niet transparant en heeft u nagelaten openbaarheid van bestuur te geven.”

2 REACTIES

  1. Uit bovenstaand relaas blijkt wel dat de hr Poppens op dit punt een 💩💩is en dat hij de eerste beginselen van de democratie niet heeft begrepen.
    Hij betoont zich een goede leerling van Herbert Raat en Floor Gordon die aan transparantie gewoon sch..t hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.