In Cinema Amstelveen draaien we weer volop films en documentaires, zoals die over bomen in Amsterdam. Die draait op dinsdag 12 april (19.15 uur) en heet ook ‘Boom in Amsterdam’.

Een bijzondere documentaire over het belang en de geschiedenis van bomen in Amsterdam, zegt de bios. Na afloop is regisseur Agnes de Ruijter aanwezig voor een nagesprek.

Dringend

De documentaire laat bij voorbeeld zien dat bomen ervoor kunnen zorgen dat verontreinigde grond gezuiverd wordt. “Een urgente, gelaagde film over bomen in de stedelijke biotoop”, vindt Cinema Amstelveen. “Dagelijks wordt er alarm geslagen over de gevolgen van klimaatverandering en het uitsterven van organismen. Deze documentaire met de bomen in de hoofdrol, sluit aan bij de noodzaak van meer en blijvende aandacht voor ons leefklimaat.”

De documentaire bevat volgens haar verrassende verhalen van stadsbewoners, schrijvers en wetenschappers over de betekenis en het belang van bomen in de stad. “Want zoveel is duidelijk: bomen kunnen heel goed zonder ons, maar wij zouden zonder de bomen heel snel uitsterven.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.