Van Wil Roode onderstaande ingezonden brief waarin zij zegt dat beleid maken een ander woord voor vertraging is en verwacht dat er niet meer betaalbare woningen uit de nieuwe coalitie komen.

(Door Wil Roode)

Maandag krijgen Amstelveners te horen of de VVD en D’66 samen met Burgerbelangen de nieuwe coalitie zullen vormen of toch weer samen met de PvdA en met steun van een nieuwe partij die Goed voor Amstelveen zegt te zijn.

Links om of rechts om, maandag willen ‘arme’ mensen weten of de energiearmoede bestreden gaat worden. Amstelveen is nog bezig met maken van beleid terwijl daar helemaal geen tijd voor is. Wanneer en Wie de €800 krijgen om te kunnen eten en de rekeningen te kunnen betalen is denkt men dus nog over na.

We weten allemaal dat Beleid maken een ander woord is voor het opwerpen van vertraging. Dit terwijl de inflatie de pan uitstijgt en dubbeltjes worden omgedraaid.

De partij die goed moet doen voor Amstelveen en dit beleid gaat gedogen zal vragen om een dierenasiel terwijl ik mij afvraag hoe mensen hun huizen moeten verwarmen in plaats van het aanleggen van vloerverwarming in een kippenhok.

Beleid maken is niet meer en niet minder dan de woningbouwvereniging en verhuurders een plicht opleggen te gaan verduurzamen voor woningen in de sociale huursector en het uitbetalen van de €800.

De kansongelijkheid heeft in Amstelveen ernstige vormen aangenomen terwijl  de afgelopen vier jaar het geld voor het oprapen lag en ligt.  De VVD blijft de OZB bewust laag houden. En dat gaat men de komende vier jaar volhouden.

En als de coalitie de komende vier jaar weer van plan is mensen met de laagste inkomens gratis te laten werken bij bedrijven in Amstelveen zoals bij Coop, Albert Heyn of in de thuiszorg, zogenaamd omdat ze moeten leren wat werken is dan wordt het heel koud als ze thuiskomen. Dus op naar de voorverwarmde terrassen, warm je op en vraag om een gratis glaasje warm leidingwater. Solidariteit.

Tot maandag

Wil Roode

 

 

 

 

5 COMMENTS

  1. Ik kan mijn tuinman niet meer betalen. Wie komt daarvoor op in deze gemeente?

    Het is een schande. Armoedzaaiers worden in de watten gelegd, terwijl wij hier in Westwijk niet eens nieuwe tegels voor de verzakte oprit kunnen kopen. Schande!

  2. In KKP zijn een heel stel soc appartementen naar een hoger energielabel getild zonder dat er maar iets is gedaan. De politiek is ook hiervan op de hoogte, maar de meeste doen er niets aan en kijken de andere kant op, inclusief D66 olv Floor, die haar mond altijd vol heeft over milieu.

      • Het is prima dat het tarief in het kneiterlinkse Amsterdam bijna 45 % lager is dan in Amstelveen om vervolgens te klagen over het (vermeende) lage tarief in Amstelveen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.