In de nieuwe podcastserie ‘Roedel van twee’ geeft de in Amstelveen gevestigde organisatie KNGF Geleidehonden verhalen weer van hulphondenbazen. De podcast biedt de luisteraars volgens KNFG een “uniek inzicht in de verschillende werelden die hulphonden openen voor hun bazen met een beperking.”

Dat kunnen grote en kleine dingen zijn, van dromen een topsporter te worden tot zelfstandig naar het strand gaan of een restaurant kunnen, zegt de organisatie.

Bijzonder pact
De rode draad van de podcasts vormt het bijzondere pact dat mens en hond al lang geleden hebben gesloten. De tegengestelde belangen van de mens en de wolf zijn veranderd in een gezamenlijk belang in de samenwerking tussen mens en hond. Hoe is het om je te laten leiden door een geleidehond? Hoe ontstaat zo’n teamverband? De podcast neemt luisteraars mee in de levens van alle mensen die met knappe geleidehonden te maken hebben.

Podcast opent de wereld
In aflevering 1 stappen de podcast in de wereld van Corine en haar blindengeleidehond Vikas. Corine vertelt openhartig over het moment dat haar vorige blindengeleidehond met pensioen ging en de impact die dat op haar dagelijks leven had. Ook beleeft men mee hoe instructeur Kees een examen afneemt bij een hond in opleiding. In daarop volgende afleveringen duikt men in de wereld van mensen met andere hulphonden, zoals een buddyhond PTTS of buddyhond autisme en hulphonden die mensen in een rolstoel bijstaan. Kennelmedewerkers vertellen hoe ze de honden op school in de watten leggen zodat ze optimaal kunnen leren.

Tweewekelijks
Roedel van twee is een vijfdelige podcast van KNGF Geleidehonden. Aan de hand van de persoonlijke verhalen kunnen luisteraars zich identificeren met de diverse groep mensen met een hulphond, én bekend raken met het veelzijdige werk van KNGF Geleidehonden. De podcast is geproduceerd door deStudio. Aflevering 1 is nu te beluisteren via www.geleidehond.nl/podcast en via de bekende podcastkanalen. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering online. Voor vragen of verzoeken voor een interview of beeldmateriaal kan men contact opnemen met Eveline Lentz-Mulder van de afdeling Communicatie, tel 020-4969333 of communicatie@geleidehond.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.