Het COC (Cultuur en Ontspanning Centrum) bestaat 75 jaar en viert dat op donderdag 24 maart on het zogeheten diversiteitscafé van Villa Randwijck aan Catharina van Clevepark 10. Burgemeester Tjapko Poppens opent de bijeenkomst en wethouder Marijn van Ballegooijen, die het café trouwens opende, komt ook me. De viering begint om 20.00 uur.

Het gebeurt trouwens tijdens de maandelijkse avond van mensen die van alle mogelijke seksuele geaardheid zijn. Het COC werd destijds opgericht als ontmoetingsorganisatie van mensen die op  hetzelfde geslacht vielen, zoals homoseksuelen en lesbische vrouwen.

Gaykrant

Er is verder een programma met pitches over het COC en haar activiteiten. Het C OC begon aan het einde van de veertiger jaren als een leesclubje, maar groeide in de loop der decennia uit tot de belangrijkste belangenbehartiger van heel de lhbtiq+-gemeenschap. De oorspronkelijk voor homoseksuelen bedoelde organisatie vonden dat er binnen de maatschappij een discussie moest worden gevoerd, waarvoor onder meer het tijdschrift Dialoog werd opgericht, later overgegaan in de bekende Gaykrant. In de jaren tachtig en negentig richtte het COC zich vooral op de hiv- en aidsepidemie. Samen met andere organisaties streed het COC ook voor antidiscriminatie-wetgeving. De strijd voor échte maatschappelijke acceptatie van lhbtiq+’ers duurt nog altijd voort, zegt het COC. Het zegt ook te streven naar een inclusieve wereld, waarin mensen zich volledig kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit en geslachtskenmerken. Meer informatie 06 20420989 of mailen naar welkom@villarandwijck.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.