De Maakplaats van de bibliotheek gaat on tour naar Museum JAN aan de Dorpsstraat 50. Geïnspireerd door de houten werken van Floris Hovers kunnen kinderen daar op woensdagmiddag 30 maart (15.00 tot 16.30 uur) zelf een kartonnen bouwwerken in de dezelfde stijl maken.

Na inspiratie te hebben opgedaan bij de kleurrijke werken van Floris Hovers met een museumdocent is het dus de bedoeling dat kinderen een bouwwerk maken in dezelfde stijl. Ze fantaseren over een gebouw, zagen vormen uit karton en zetten hun bouwwerk in elkaar als architecten van de toekomst.

Fantasiestad

De tentoonstelling is een feest voor kinderen die dol zijn op bouwen. Met gerecycled materiaal, hout en frisse kleuren maakt Hovers speelgoed, objecten en miniaturen. Net als hij een fantasiestad te bouwen is dus de opdracht van het museum aan kinderen van 8 tot 12 jaar, na en rondleiding en workshop. Museum JAN organiseert die in samenwerking met de Bibliotheek Amstelland. Ouders/begeleiders mogen natuurlijk me naar het museum en kunnen tijdens de workshop er rondkijken Het toegangskaartje voor ouders is overigens niet begrepen in de workshopprijs. Kaartverkoop en meer informatie op www.debibliotheekamstelland.nl . Kosten: €7,50 voor leden van de bibliotheek en €15,00 niet-leden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.