Op 4 en 11 april (19.30 tot 21.30 uur) organiseert Mantelzorg & Meer weer een uit twee lessen bestaande online training ‘Omgaan met dementie’. Die is bestemd voor kinderen van een ouder met dementie.

Want als vader of moeder dementie heeft wil een kind waarschijnlijk graag weten hoen het er het beste me kan omgaan en wat het beter niet kan doen, zegt de organisatie.

Belevingsgericht

‘Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, is van groot belang.’ De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering, dus meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft volgens de organisatie een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met vader of moeder.

De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn: Vormen van dementie; Werking van het geheugen; De belevingsgerichte benadering; Wat betekent dit voor jou?; Hulpmogelijkheden. Voor vragen of aanmelden: Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl 020-5127250. Na aanmelding ontvangen deelnemers via de mail een link voor de online bijeenkomst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.