Het internationaal vermaarde Vespucci-kwartet geeft zondag 20 maart om 12.00 uur een concert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A. Het kwartet brengt strijkkwartetten van Beethoven en Schumann ten gehore.

Her concert duurt ongeveer een uur en is gratis, maar na afloop wordt wel een deurcollecte gehouden waaruit de onkosten worden bestreden.

Cello en violen

Het Vespucci-kwartet bestaat uit vier jonge en gedreven musici: de violisten Lisanne Soeterbroek en Ruña ’t Hart, altist Stephanie Steiner en de cellist Douw Fonda.

Ze spelen van Ludwig van Beethoven het beroemde Heiliger Dankgesang eines Genesenden, een koraalachtige melodie gevolgd door prachtige emotionele variaties, die hij schreef toen hij herstelde van een periode van ernstige ziekte. Van Robert Schumann horen we het expressieve en poëtische 3e strijkkwartet van opus 41 in a-klein.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.