Door de coronacrisis laveert ook de hotelbranche in Amstelveen op de rand van de afgrond. In 2020 was de bezettingsgraad 29,7 terwijl een hotel er minimaal een van 70% moet hebben voor een gezonde exploitatie.

Overigens lag het in 2019 maar 2,8% daarboven, dus 72,8%.

Iets beter

Vorig jaar ging het iets beter, maar ook toen kwamen de hotels gemiddeld niet boven de 37,8% uit. De hoop van B&W is nu op dit jaar gevestigd, schrijven zij de gemeenteraad. Het college zegt geregeld met de hotelbranche gesprekken te voeren. Het hoopt dat de toename van vorig haar, die overigens ook onder de maat bleef, zich dit jaar zal voortzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.